Το Νο1 Φαρμακείο για Συμβουλές Υγείας
 

ΦΙΛΤΡΑ ΦΙΛΤΡΑ

Ενυδάτωση

Το πρόσωπο κάθε άνδρα έχει ανάγκη για περιποίηση και προστασία. Οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως ο ήλιος, ο ξηρός αέρας, η σκόνη, οι ρύποι, επιβαρύνουν την επιδερμίδα και την κάνουν άτονη και εμφανώς ταλαιπωρημένη. Φροντίστε το δέρμα σας με τα καλύτερα προϊόντα που επέλεξε για εσάς το ikiapharm.

Doctor's Formulas Oxaktiv Ozon Oil 30ml - 35%
42,00  27,30 
AVENE Dermo K 40ml - 30%
15,90  11,13 
AVENE Soin Hydratant Anti-Age 50ml - 30%
29,00  20,30 
- 30%
15,95  11,17 
- 30%
26,95  18,87 
- 30%
17,96  12,57 
- 30%
19,95  13,97 
- 30%
12,45  8,72 
- 20%
13,50  10,80 
- 20%
19,26  15,40 

Οι λανθασμένες κινήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε…

*Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα: «Όταν οι τρίχες είναι πιο λεπτές, σγουρές ή κομμένες με τη λάθος φορά, δεν μπορούν να εισχωρήσουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Έτσι, αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα και προκαλούν σπυράκια», εξηγεί ο δερματολόγος Michel Le Maître.  Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ξυρίζεστε το πρωί ακολουθώντας τη φορά της τρίχας – ακόμα και όταν  μεγαλώνουν πλάγια. Ολοκληρώστε το ξύρισμα με ένα ενυδατικό προϊόν που περιέχει οξέα φρούτων (AHA). Τα AHA τονώνουν τη φυσική απολέπιση της επιδερμίδας, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια, διευκολύνοντας την έξοδο της τρίχας.   *Κοκκινίλες: «Εξ’ ορισμού, το ξύρισμα βλάπτει την επιδερμίδα. Επιπλέον, τα gel ξυρίσματος, τα after shave που περιέχουν οινόπνευμα ή μενθόλη, ή τα προϊόντα που δεν προσφέρουν επαρκή ενυδάτωση, απλώς επιδεινώνουν την κατάσταση». Αντικαταστήστε τις παλιές συνήθειες με προϊόντα χωρίς οινόπνευμα, κατάλληλα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.   *Δέρμα που τραβάει«Το ξύρισμα μειώνει τα λιπίδια του υδρολιπιδικού μανδύα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, και προκαλεί ενοχλήσεις». Κάθε πρωί, χρησιμοποιήστε ένα συνδυασμό κρέμας ξυρίσματος + κρέμας ημέρας πού είναι πλούσιες σε ενυδατικούς παράγοντες, για μεγαλύτερη άνεση.   *Κοψίματα: «Αρχικά, αντικαταστήστε τις λεπίδες του ξυραφιού σας! Όταν στομώνουν, δεν κόβουν την τρίχα, αλλά την τραβάνε. Συμβουλή: τεντώνοντας το δέρμα, διευκολύνετε το πέρασμα της λεπίδας».

Αφήστε μούσι!

Ο Sébastien Paucod, ιδρυτής του L'Atelier Gentlemen στο Παρίσι, αποκαλύπτει τα μυστικά του. Το μούσι με κομμένες κοντές τις τρίχες κάνει θραύση τον τελευταίο καιρό, όμως κάθε μούσι έχει τη δική του προσωπικότητα. Η συντήρησή του με κουρευτικές μηχανές μπορεί να γίνει δύσκολη υπόθεση. Μήπως τα γένια σας δεν έχουν ομοιόμορφο χρώμα; Μην αποπειραθείτε να τα βάψετε, γιατί το χρώμα θα μεγαλώσει άσχημα.  Αν οι τρίχες σας έχουν κόκκινο ή γκρίζο χρώμα, τονίστε το! Άλλωστε, τα γκρίζα έχουν επανέλθει δυναμικά. Υπάρχουν αραιά σημεία; Επισκεφτείτε έναν κουρέα που θα τους δώσει ομοιόμορφη όψη, παίζοντας με την πυκνότητα και τις αποχρώσεις. Εάν τσιμπάει πολύ, κατά καιρούς κάντε μία μαλακτική μάσκα με ένα conditioner μαλλιών.

Η καλύτερη συμβουλή

Οι ιδανικές συνθήκες ξυρίσματος είναι το πρωί, πριν το πρωινό γεύμα. Κάντε ένα γρήγορο ντους καθώς η θερμότητα του νερού ανοίγει τους πόρους. Είναι προτιμότερο να ξυρίζεστε προτού φάτε γιατί το μάσημα της τροφής αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο επίπεδο της επιδερμίδας, ευνοώντας έτσι τα κοψίματα.