Το Νο1 Φαρμακείο για Συμβουλές Υγείας
 

ΦΙΛΤΡΑ ΦΙΛΤΡΑ

Λιπαρό Δέρμα - Ακμή

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση του προσβάλλει το 90% των εφήβων. Εκδηλώνεται όμως συχνά στην μετεφηβική και στην ενήλικη ζωή των ανδρών. Το ikiapharm και οι φαρμακοποιοί του έχουν επιλέξει τα καλύτερα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για το δέρμα και το είδος της ακμής που έχετε. Μη φαγεσεωγόνα και απαλά στη σύνθεσή τους ώστε να μην διαταράσσουν την ισορροπία του δέρματός σας, τα προϊόντα κατά της ακμής είναι εδώ για να σας χαρίσουν ένα καθαρό και χωρίς ατέλειες πρόσωπο.

AVENE Cleanance Gel Καθαρισμού Nettoyant 400ml - 30%
16,40  11,48 
VICHY Normaderm Ενυδατική φροντίδα ημέρας με ολική δράση ενάντια στις ατέλειες, 50ml - 30%
16,60  11,62 
AVENE Cleanance Gel Καθαρισμού Nettoyant 100ml - 30%
6,00  4,20 
- 20%
16,50  13,20 
- 20%
13,50  10,80 
DUCRAY Promo Keracnyl Gel Moussant A La Myrtacine 400ml - 30%
16,20  11,34 
DUCRAY Keracnyl Stop Bouton 10ml - 30%
10,10  7,07 
DUCRAY Keracnyl Creme 30ml - 30%
13,30  9,31 


Τι είναι η ακμή;


Λιπαρό δέρμα που γυαλίζει, μερικά μικρά σπυράκια, μαύρα στίγματα που εμφανίζονται στα μάγουλα και τη μύτη …
Αυτό είναι το ξεκίνημα της ακμής που δείχνει ότι μπαίνουμε στην εφηβεία. Στην πραγματικότητα πρόκειται για υπερβολική ευαισθησία των σμηγματογόνων αδένων - που εκκρίνουν πάρα πολύ σμήγμα - στις σεξουαλικές ορμόνες που κατακλύζουν τον οργανισμό τη σημαντική αυτή στιγμή της ζωής.
Η ακμή είναι πολύ συχνό πρόβλημα αφού προσβάλλει το 83% των κοριτσιών και το 95% των αγοριών…
Και επειδή η εξέλιξή της είναι απρόβλεπτη και ποικίλλει από τη γρήγορη ίαση, πολλές φορές αυθόρμητη, μέχρι την επιμονή, θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται σοβαρά και να γίνεται αντικείμενο

κατάλληλης θεραπείας.

  • Η σμηγματόρροια : είναι το αρχικό στάδιο κάθε μορφής ακμής. Υπερβολικό σμήγμα : το δέρμα γυαλίζει και εμφανίζονται μικρά σπυράκια.
  • Η φαγεσωρική ακμή : το σμήγμα συσσωρεύεται στους σμηγματογόνους θύλακες και προκαλεί τη δημιουργία ανοιχτών φαγεσώρων (μαύρα στίγματα) ή κλειστών φαγεσώρων (μικροκύστεις).
  • Η φλεγμονώδης ακμή : πολλαπλασιασμός βακτηριδίων (Propionibacterium acnes) και ρήξη του θύλακα μέσα στο δέρμα. Εμφάνιση φλεγμονής και κόκκινων σπυριών (βλατίδες), κατόπιν σπυριών με πύο (φλύκταινες).
  • Η οζώδης κυστική ακμή : διαστολή και φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων και δημιουργία οζιδίων που πυορροούν.


Οι συμβουλές του γιατρού


Τα φάρμακα : για κάθε μορφή ακμής υπάρχει η κατάλληλη θεραπεία.

  • Ηπια ακμή : φαγεσωρολυτικές αγωγές (που ευνοούν την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων) ή τοπικά αντιβιοτικά για την καταπολέμηση της φλεγμονής.
  • Μέτρια ακμή : όταν οι τοπικές θεραπείες δεν επαρκούν, θα πρέπει να συνδυάσουμε τη λήψη αντιβιοτικών από το στόμα. Και προσοχή στην έκθεση στον ήλιο (κίνδυνος ευαισθητοποίησης) : πρέπει να προστατεύετε το το δέρμα σας στον ήλιο. Ρωτήστε το γιατρό σας.
  • Βαριά ακμή : συνήθως επιβάλλεται η χορήγηση ισοτρετινοΐνης. Η συνταγογράφησή της γίνεται από το γιατρό σας γιατί προϋποθέτει αυστηρές προφυλάξεις, ειδικότερα από άποψη αντισύλληψης.

Γενικά, η χρήση της έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Η δερμοκαλλυντική φροντίδα

Ο δερματολόγος ή ο φαρμακοποιός σας θα σας συμβουλέψουν για τα προϊόντα υγιεινής ή περιποίησης που είναι τα πιο κατάλληλα για το δικό σας δέρμα και το πρόβλημά σας.

Για την περιποίηση του δέρματός σας προτιμήστε :

  • Απαλά προϊόντα ώστε να μη διαταράξετε την ισορροπία του δέρματός σας.
  • Ενυδατικά ή μαλακτικά προϊόντα για να αντισταθμίσετε τη δερματική ξηρότητα που προκαλούν ορισμένες φαρμακευτικές θεραπείες για την ακμή.
  • Μη φαγεσωρογόνα προϊόντα ώστε να μην προσθέσετε ούτε ένα νέο μαύρο στίγμα στην ακμή σας...


... και, σε γενικές γραμμές, προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για το δέρμα με τάση ακμής.