Το Νο1 Φαρμακείο για Συμβουλές Υγείας
 

ΦΙΛΤΡΑ ΦΙΛΤΡΑ

Ενέργεια & Τόνωση

Η καλή διατροφή ή η ανυπαρξία κάποιας ασθένειας δεν είναι πολλές φορές αρκετά για να πούμε ότι κάποιος έχει καλή υγεία. Η καλή υγεία εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Η άποψη ότι το ανθρώπινο σώμα δουλεύει σαν μια μηχανή έχει πλέον αντικατασταθεί από την άποψη ότι το μυαλό, τα συναισθήματα, το περιβάλλον και κοινωνικοί παράγοντες παίζουν όλα ρόλο στην κατάκτηση καλής υγείας.

MENARINI Sustenium Plus 22 Φακελάκια - 35%
14,95  9,72 
NOW FOODS Sports Pyruvate 1000mg 90tabs - 45%
28,90  15,90 
NOW FOODS Sports Men's Extreme Sports Multi 90softgels - 45%
35,35  19,44 
NOW FOODS Sports Electro Endurance 998gr - 45%
56,05  30,82 
NOW FOODS Sports Energy Ribose w/ Creatine 315gr - 45%
70,80  38,94 
NOW FOODS Sports D-Ribose 750mg 60vcaps - 45%
26,90  14,80 
NOW FOODS Sports L-Glutamine Pure Powder 454gr - 45%
56,65  31,16 
NOW FOODS Sports L-Glutamine 1000mg 120tabs - 45%
28,30  15,57 
NOW FOODS Sports L-Glutamine 1500mg 90tabs - 45%
31,15  17,13 
NOW FOODS Sports L-Arginine Powder 454gr - 45%
56,65  31,16 
NOW FOODS Sports Branched Chain Amino Acid (BCAA) 120caps - 45%
36,80  20,24 
 
1 2 3 4 5
 

Συμβουλές για υγεία κι ευεξία

Τρόπος Αντιμετώπισης της Ζωής
Η ´θετική σκέψη´ είναι μια πολύ σημαντική στρατηγική που μπορεί να μας βοηθήσει σε δύσκολες περιόδους της ζωής μας. Η θετική σκέψη είναι μια πολύ πιο χαρούμενη οδός μέσα από τα προσωπικά μας προβλήματα και τις εργασιακές μας υποχρεώσεις. Η αισιοδοξία βοηθά στην πρόληψη ασθενειών ενώ αντιθέτως η απαισιοδοξία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Σταματήστε λοιπόν να μεμψιμοιρείτε και να φθείρεστε, ακούστε τους ήχους της φύσης, μάθετε να είστε ψύχραιμοι και ήρεμοι και να περνάτε την ηρεμία σας και στους γύρω σας.

Καλές Κοινωνικές Επαφές
Οι καλές κοινωνικές επαφές είναι υγεία και προάγουν την υγεία. Οι καλές και οι κακές επιρροές στη ζωή μας έρχονται από τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας και όλες τις κοινωνικές επαφές που έχουμε με τους άλλους. Φυσικά ελκόμαστε από εκείνους που έχουν θετική συμπεριφορά και έχουν κοινά ενδιαφέροντα μ’ εμάς, όπως και αποφεύγουμε εκείνους που μας «ρίχνουν» ψυχολογικά ή προσπαθούν να μας κάνουν να κάνουμε πράγματα που θα προτιμούσαμε να μην κάνουμε.
Σε καθημερινή βάση ποιος σκέφτεται τα άτομα που συναντά και τις επιπτώσεις που έχει η συμπεριφορά του στη διάθεσή τους; Μικρά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που νιώθουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρόλο που μπορεί να προσπαθούμε πολύ να μην μας επηρεάσουν τη διάθεση. Ένα χαμόγελο μπορεί να είναι ένα καλό ξεκίνημα της ημέρας. Μπορεί να φτιάξει τη διάθεση μας αν προέρχεται από κάποιον άλλον ή να φτιάξει τη διάθεση των γύρω μας αν προέρχεται από εμάς.

Καθαρός Αέρας
Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος για την καλή υγεία, δυστυχώς όμως η ύπαρξή του δεν είναι πλέον δεδομένη. Τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, ο καπνός του τσιγάρου και άλλοι παράγοντες προκαλούν μόλυνση του αέρα.
Παρόλα αυτά είναι καλό να βγαίνουμε έξω να «παίρνουμε αέρα» γιατί παρόλο που μπορεί να εισπνέουμε και κάποιους μολυντές, η ατμόσφαιρα είναι γενικά καλύτερη έξω από ότι στους εσωτερικούς, κλειστούς χώρους, εκτός φυσικά αν υπάρχει εσωτερικά καλό σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα.

Ξεκούραση, Χαλάρωση & Άσκηση
Η καλή ποιότητα άσκησης θα πρέπει να προάγει την καλή ποιότητα της χαλάρωσης. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε ένα γιατρό πριν ακολουθήσετε κάποια μορφή άσκησης για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας που αγνοείτε. Υπάρχουν πολλά είδη άσκησης. Μερικά είναι εποικοδομητικά, όπως η κηπουρική, ενώ άλλα όπως το τένις ή το μπόουλινγκ είναι ανταγωνιστικά. Το περπάτημα ελκύει πολλούς ανθρώπους επειδή χαλαρώνει σώμα και μυαλό. Δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να σκεφτεί, να απολαύσει τη φύση και τελικά το βοηθά να καταπολεμήσει το άγχος. Το τακτικό περπάτημα ωφελεί το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα, αλλά και τα οστά. Είναι προτιμότερο η άσκηση να πραγματοποιείται σε τακτική βάση. Ένα περίπατος 15-30 λεπτών την ημέρα είναι πολύ σημαντικός. Για να διατηρήσετε το σώμα σας σε καλή κατάσταση πρέπει πάντοτε να ακούτε τα μηνύματα που σας στέλνει και να μην τα αγνοείτε.

Παράγοντες με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία
Ορισμένοι παράγοντες είναι γνωστό ότι προκαλούν ανισορροπία στην υγεία:
• Οι υπέρβαροι έχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
• Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ προκαλούν σημαντικές βλάβες στο σώμα. Η λήψη αντιοξειδωτικών με κάποιο συμπλήρωμα ή μέσω της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών είναι πολύ σημαντική για να εξουδετερωθούν οι τοξικές ελεύθερες ρίζες που παράγονται λόγω του καπνίσματος ή του αλκοόλ.
• Η υπέρμετρη χρήση παρασιτοκτόνων, φυτοκτόνων και μυκητοκτόνων στο έδαφος μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στην υγεία μέσω της παρεμπόδισης της ανάληψης μετάλλων από το έδαφος και μέσω της μείωσης της απορρόφησης από το έντερο.

Καταναλώστε πολύ Νερό
Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή αφού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δομή και τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Μερικοί από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να πίνουμε πολύ νερό είναι οι ακόλουθοι:
• Το νερό περιέχεται σε όλα τα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος
• Το σώμα αποτελείται κατά 60% από νερό
• Περίπου η μισή από την καθημερινή μας πρόσληψη νερού λαμβάνεται μέσω της διατροφής, συνεπώς η κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για να λάβει το σώμα το άλλο μισό
• Το νερό που χάνεται με την αναπνοή, την ομιλία, τον ιδρώτα, τα ούρα και την αφόδευση πρέπει να αντικαθιστάται προκειμένου να παραμείνει το σώμα ενυδατωμένο
• Το νερό είναι το πιο σημαντικό συστατικό της ζωής
Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η δυσκοιλιότητα, πολλοί πονοκέφαλοι, η κακή πέψη, το ξηρό δέρμα και η αίσθηση πείνας όλη την ώρα είναι όλα δείκτες μη ικανοποιητικής κατανάλωσης νερού.

Διατροφή
Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδατάνθρακες, νερό, διαλυτές φυτικές ίνες και περιέχουν πολύ μικρή ποσότητα ή καθόλου λίπη. Τα όσπρια και τα καρύδια παρέχουν πολύ ωφέλιμα λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Το κρέας παρέχει πρωτεΐνη, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και νερό.
Καλή διατροφή θεωρείται εκείνη που βασίζεται στα λαχανικά, περιέχει χαμηλά μόνο επίπεδα κορεσμένων λιπών και υψηλά επίπεδα απαραίτητων λιπαρών οξέων, αντιοξειδωτικών φυτοθρεπτικών και φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες είναι ιδιαίτερης σημασίας για την εκκαθάριση των τοξινών στο ουροποιητικό. Η υπεργλυκαιμία μετά τα γεύματα μπορεί επίσης να μειωθεί από τις φυτικές ίνες της διατροφής. Οι φυτικές ίνες αυξάνουν τις παγκρεατικές εκκρίσεις, τα λιπαρά οξέα μικρής αλύσου και το αίσθημα πληρότητας μετά το γεύμα. Επίσης, η χολή γίνεται πιο διαλυτή όταν υπάρχουν περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή.
Τα αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά που απαντώνται σε τροφές όπως τα καροτενοειδή, οι βιταμίνες C και E, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο και ο χαλκός είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ανθρώπινη υγεία. Ορισμένα μέταλλα συμμετέχουν στις δομές αντιοξειδωτικών ενζύμων, όπως της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης και της υπεροξειδικής δισμουτάσης. Πρέπει όλοι να τρώμε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα (όχι πατάτες).