Το Νο1 Φαρμακείο για Συμβουλές Υγείας
 

ΦΙΛΤΡΑ ΦΙΛΤΡΑ

Αποσμητικά

Η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία που εκτελεί το σώμα μας για να διατηρήσει την θερμοκρασία του σταθερή. Η οσμή που παράγεται από αυτή τη διαδικασία πολλές φορες δεν είναι ευχάριστη. Γι' αυτό είναι εδώ τα αποσμητικά, σε μεγάλη ποικιλία καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας και χαρίζοντας φρεσκάδα που διαρκεί.

OPTIMA ICE GUARD Rollerball Αποσμητικό 50ml - 25%
8,45  6,34 
- 30%
8,45  5,92 
OPTIMA ICE GUARD Natural Crystal Spray 100ml - 25%
9,95  7,46 
- 30%
8,45  5,92 
VICHY Deodorant Ideal Finish 48h 50ml - 30%
10,81  7,57 

Deodorant, Anti-perspirant, Alcohol free, ποιό αποσμητικό να διαλέξω;

Η διαδικασία της εφίδρωσης είναι μια οργανική λειτουργία με την οποία το σώμα μας, διατηρεί τη θερμοκρασία του σταθερή παρά τις εξωτερικές συνθήκες. Ο ιδρώτας που παράγεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα βακτήρια αυτά ειναι υπεύθυνα για την κακοσμία που προκαλείται στην περιοχή της μασχάλης και κάνουν απαραίτητη τη χρήση αποσμητικού.

Ποιό αποσμητικό όμως ειναι κατάλληλο για εσας;

Πρίν πάρετε την απόφασή σας, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε ποιές κατηγορίες προϊόντων υπάρχουν. Τα αποσμητικά διακρίνονται σε deodorant και antiperspirant. Έχουμε συνηθίσει να χαρακτηρίζουμε ως "αποσμητικά" όλα τα πρϊόντα της κατηγορίας αυτής, χωρίς να γνωρίζουμε οτι μόνο τα deodorant είναι αποσμητικά και καταπολεμούν την οσμή, ενώ τα antiperspirant ανήκουν στην κατηγορία των αντιδρωτικών τα οποία προλαμβάνουν και σταματούν την εφίδρωση.

Τα αποσμητικά προϊόντα περιέχουν αντιμικροβιακή σύσταση, όπως για παράδειγμα το αλκοόλ, το οποίο κινητοποιεί από τη μία τους ιδρωτοποιούς αδένες, αλλά από την άλλη απλά καταστέλλει προσωρινά τα βακτήρια. Εκτός από το αλκοόλ, χρησιμοποιούνται κι άλλες ουσίες με αντιμικροβιακή σύσταση όπως το triclosan, που επιβραδύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων. Υπάρχουν λοιπόν και προϊόντα alcohol free τα οποία θα τα αναγνωρίσετε από τη σήμανση πάνω στην ετικέτα. Ταυτόχρονα για την κάλυψη της oσμής χρησιμοποιούνται αρώματα φρούτων ή ελαίων.

Τα αντιδρωτικά, είναι προϊόντα συνδυασμένα με ουσίες που σταματούν ή μειώνουν την εφίδρωση, μην επιτρέποντας στα βακτήρια να βρούν τις κατάλληλες συνθήκες υγρασίας για να αναπτυχθούν. Συνήθως περιέχουν χημικές ενώσεις αργιλίου, οι οποίες δημιουργούν εναν ζελατινώδη φραγμο στους ιδρωτοποιούς αδένες και αποτρέπουν την παραγωγή ιδρώτα και τον εμποδίζουν να φτάσει στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Η ποσότητα του αργιλίου που περιέχεται στα αντιδρωτικά είναι μικρή και δεν μπορεί να ενοχοποιηθεί για τοξικότητα, ωστόσο υπάρχουν και προϊόντα aluminium free για οόσους επιθυμούν σίγουρη ασφάλεια.

Ως προς τη μορφή τους τα αποσμητικά προϊόντα χωρίζονται σε roll-on, spray και gel.