Το Νο1 Φαρμακείο για Συμβουλές Υγείας
 

ΦΙΛΤΡΑ ΦΙΛΤΡΑ

ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ - ΜΑΤΙΩΝ

Η καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου είναι σημαντική. Εξωγενείς παράγοντες,όπως η ρυπανση, ο ήλιος, ο ξηρός αέρας αλλά και το άγχος, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή καταστρέφουν την ισορροπία του δέρματος και κάνουν μεγαλύτερη την ανάγκη για πιο ουσιαστική περιποίηση και extra ενυδάτωση. Αυτή την ανάγκη καλύπτουν οι μάσκες προσώπου και ματιών. Ιδανικές για κάθε αναγκη της επιδερμίδας, φροντίζουν για τη θρέψη του προσώπου,τον καθαρισμό και την εξυγίανσή της.

LIERAC LIFT INTEGRAL Masque Lift Flash 75ml - 40%
48,90  29,34 
LIERAC HYDRAGENIST Masque SOS Hydratant 75ml - 40%
30,00  18,00 
KORRES Μάσκα Raspberry Βατόμουρο 8ml - 30%
3,95  2,77 
KORRES Μάσκα Cooling Cucumber Αγγούρι 8ml - 30%
3,95  2,77 
Roger & Gallet Le Soin Aura Mirabilis Vinaigre de Beaute 200ml - 30%
19,90  13,93 
KORRES Μάσκα Προσώπου Goji Berry 18ml - 30%
4,95  3,47 
KORRES Μάσκα Προσώπου Babassu Butter 18ml - 30%
4,95  3,47 
 
1 2 3 4 5
 

Οι μάσκες προσώπου αποτελούν το απόλυτα θρεπτικό συμπλήρωμα περιποίησης που έχει ανάγκη το δέρμα μας, ώστε να αναπληρώσει τη χαμένη του υγρασία, την υγιή όψη και λάμψη του.

Με μια πιο παχύρευστη υφή από αυτή της απλής ενυδατικής κρέμας, οι μάσκες διεισδύουν στο δέρμα και το εμπλουτίζουν με τα θρεπτικά τους συστατικά. Αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα,δρουν αντιοξειδωτικά,βελτιώνουν τη λαμψη του δέρματός μας και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες.

Νικήστε τις ελεύθερες ρίζες

Ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον κίνδυνο των ελεύθερων ριζών είναι η εφαρμογή τοπικών κρεμών και μασκών που περιέχουν μεγάλες ποσότητες προστατευτικών αντιοξειδωτικών. Επίσης ο δείκτης προστασίας SPF αποκρούει τη βλαβερή ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία UV, ενώ τα αντιοξειδωτικά φίλτρα UVA και UVB υπερασπίζονται το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και τις εξουδετερώνουν πριν προλάβουν να προκαλέσουν βλάβη στο σώμα μας.Οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν το δέρμα σας σε καθημερινή βάση προκαλώντας σημάδια γήρανσης. Υπάρχει, όμως, τρόπος να τις αντιμετωπίσουμε! Παρακάτω σας παραθέτουμε πώς οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν το δέρμα σας καθώς και πώς η χρήση αντιοξειδωτικών κρεμών και μασκών θα τις αντιμετωπίσει.

Πώς βλάπτουν οι ελεύθερες ρίζες το δέρμα σας;

Οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν αντιδραστικά μόρια που παράγονται φυσικά από το σώμα. Για παράδειγμα, μια ελεύθερη ρίζα μπορεί να σχηματιστεί όταν το σώμα προσπαθεί να διασπάσει τοξίνες όπως αυτές που εντοπίζονται στον καπνό του τσιγάρου ή στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Μόλις παραχθούν, αντιδρούν με το σώμα με καταστρεπτικό τρόπο προκαλώντας του βλάβη. Λόγου χάρη, ενδέχεται να αντιδράσουν με τη δομή κάποιας πρωτεΐνης στο δέρμα σας, με αποτέλεσμα να μεταβάλλει το σχήμα της και να δυσκολεύεται να επιτελέσει τη λειτουργία της.

Το δέρμα σας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως το κολλαγόνο που του επιτρέπει να παραμένει σφριγηλό και νεανικό ή η ελαστίνη που το βοηθά να είναι λείο και να μην παρουσιάζει ρυτίδες. Αν εκτεθείτε σε υπερβολικό αριθμό ελεύθερων ριζών, ενδέχεται να βλάψουν τόσες πολλές πρωτεΐνες όπου τελικά θα υπάρξει και ορατό αποτέλεσμα.

Ο παράγοντας DNA

Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας και μέσω της βλάβης του DNA. Αντί να αντιδρούν με τις πρωτεΐνες, μπορούν να επιτίθενται στο DNA των κυττάρων και να προκαλούν μη αναστρέψιμες μεταλλάξεις.

Αυτές οι μεταλλάξεις μπορούν να εξοντώσουν το κύτταρο ή απλά να του απαγορεύσουν να παράγει σωστά τις πρωτεΐνες. Σε κάποιες επικίνδυνες περιπτώσεις, μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο.

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες

Τα αντιοξειδωτικά, ακριβώς όπως και οι ελεύθερες ρίζες, παράγονται φυσικά από το δέρμα. Εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες αντιδρώντας με αυτές πριν προλάβουν να προκαλέσουν βλάβη στις πρωτεΐνες ή το DNA σας.

Είναι πάντα καλή ιδέα να αποφεύγετε τους παράγοντες που προκαλούν τις ελεύθερες ρίζες, εκ των οποίων το αλκοόλ, ο καπνός, οι ρύποι και οι τηγανητές τροφές. Η καλή είδηση είναι πως όλα τα προηγούμενα είναι εν γένει βλαβερά για το δέρμα, οπότε η αποφυγή τους θα βελτιώσει σίγουρα το δέρμα σας.