Το Νο1 Φαρμακείο για Συμβουλές Υγείας
 

ΦΙΛΤΡΑ ΦΙΛΤΡΑ

ΣΥΣΦΙΞΗ

Το δέρμα του προσώπου έχει την τάση να χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του με το πέρασμα του χρόνου. Η ανανέωση κι ανάπλαση των κυττάρων μειώνεται,όπως και η παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης. Τα φαινόμενα αυτά επιδεινώνονται με την εμμηνόπαυση και τη μείωση οιστρογόνων από τον γυναικείο οργανισμό. Η σκέψη του lifting δεν θα πρέπει να αποτελεί τη μόνη λύση. Ειδικά εξελιγμένα καλλυντικά προϊόντα μπορούν να κρατήσουν μακριά το νυστέρι του γιατρού και να σας χαρίσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα σύσφιγξης.

LIERAC LIFT INTEGRAL Masque Lift Flash 75ml - 30%
48,90  34,23 
LIERAC LIFT INTEGRAL Nuit 50ml - 30%
68,00  47,60 
FREZYDERM Face Lipolysis Cream Booster 5ml - 30%
14,50  10,15 
FREZYDERM Face Tightener Cream Booster 5ml - 30%
14,50  10,15 
FREZYDERM Expression Blocker Cream Booster 5ml - 30%
14,90  10,43 
FREZYDERM Elastin Refill Cream Booster 5ml - 30%
12,50  8,75 
FREZYDERM Pure Collagen Cream Booster 5ml - 30%
12,90  9,03 
INTERMED Luxurious Instant Lifting SPF30 50ml - 60%
19,92  7,97 
 
1 2 3 4 5
 

Με το πέρασμα του χρόνου, γύρω στα 40, το κολλαγόνο ΙΙΙ, η πρωτεΐνη της σύσφιγξης, χαρακτηριστική στα νεανικά δέρματα, τείνει να ελαχιστοποιείται. Το δέρμα λεπταίνει, η επιδερμίδα χαλαρώνει, το περίγραμμα του προσώπου χάνει τις καθαρές γραμμές του, οι ρυτίδες αρχίζουν να βαθαίνουν.

Η γήρανση του δέρματος είναι φυσικό φαινόμενο που οδηγεί στην απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, στην εμφάνιση ρυτίδων και κηλίδων, ιδιαίτερα στις ακάλυπτες περιοχές. Σήμερα, μπορούμε να επιβραδύνουμε τις αλλαγές αυτές και να συμβάλλουμε στην επιβράδυνση της γήρανσης του προσώπου.

Η άποψη ενός δερματολόγου.

Πώς γηράσκει το δερμα;

Το δέρμα γηράσκει όταν εκτίθεται στις ακτίνες UV.

Οι ακτίνες UV απελευθερώνουν την ενέργειά τους στο δέρμα, σχηματίζοντας τις πολύ βλαβερές «ελεύθερες ρίζες». Ηοξείδωση που προκαλείται, αλλοιώνει τα κύτταρα και τους ιστούς του δέρματος. Ο καπνός, το αλκοόλ και η ρύπανση αποτελούν επίσης επιθετικούς παράγοντες. Με την πάροδο της ηλικίας, οι ίνες κολλαγόνου υφίστανται γλυκοζυλίωση(επίδραση των σακχάρων στις πρωτεΐνες) και έτσι σκληραίνουν. Στις γυναίκες, η εμμηνόπαυση επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Αντιγήρανση, τί συμβουλεύετε τους ασθενείς σας;

Η πρόληψη είναι σημαντική. Συμβουλεύω να περιορίσουν την έκθεσή τους στον ήλιο.

Προτείνω τη χρήση ενός ευρέος φάσματος αντηλιακού που προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UVA και συμβάλλει στην αντιγήρανση του προσώπου. Τους μιλάω για τα οφέλη που θα έχει η διακοπή του καπνίσματος. Τους ενθαρρύνω να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, που συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Οι συμβουλές αντιγήρανσης είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές όταν εφαρμόζονται πριν την εμφάνιση των πρώτων ορατών ενδείξεων γήρανσης.

Ποιά καλλυντικά συστήνετε;

Η καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος είναι σημαντική.

Ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας και την ηλικία, προτείνω κρέμες που περιέχουν αντιοξειδωτικά ενεργά συστατικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχουν οξέα φρούτων, βιταμίνη C ή ρετινόλη. Επίσης, υπάρχουν κρέμες που καταπολεμούν τη γλυκοζυλίωση κα επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του προσώπου . Για τις γυναίκες που κινούνται πολύ σε εξωτερικούς χώρους, προτείνω τη χρήση κρέμας ημέρας με αντηλιακά φίλτρα από την άνοιξη και μετά.