Το Νο1 Φαρμακείο για Συμβουλές Υγείας
 

ΦΙΛΤΡΑ ΦΙΛΤΡΑ

Λιπαρότητα

Τα λιπαρα μαλλιά ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες. Έτσι καταφεύγουν στο συχνό λούσιμο, το οποίο όμως τα ταλαιπωρεί. Κουραστήκατε να νιώθετε τα μαλλιά σας παραμελημένα παρά τη φροντίδα; Οι σειρές για λιπαρά μαλλια που σας προσφέρει το ikiapharm, καταπολεμούν τη λιπαρότητα και χαρίζουν στα μαλλιά σας την όψη που επιθυμείτε.

Tips για να δώσετε τέλος στη λιπαρότητα

Οι σμηματογόνοι αδένες του τριχωτού της κεφαλής, παράγουν φυσιολογικά σμήγμα, το οποίο αποτελεί το φυσικό ενυδατικό, θρεπτικό και προστατευτικό συστατικό για τα μαλλιά μας. Συνήθως τα μαλλιά λαδώνουν ή φαίνονται λαδωμένα την τέταρτη ημέρα αφότου λουστήκαμε. Όταν όμως αυτή η διαδικασία γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, τα μαλλιά λαδώνουν από την πρώτη ή δεύτερη ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση αναγνωρίζεται το πρόβλημα της λιπαρότητας.

Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό, είναι το άγχος, οι περιβαλλοντικές αλλαγές, η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές ή οι λάθος συνήθειες διατροφής.

Τι μπορώ να κάνω για να περιορίσω τη λιπαρότητα;

  • Κατά το λούσιμο θα πρέπει να αποφεύγετε το έντονο τριψιμο των ριζών των μαλλιών. Το λούσιμο θα πρέπει να γίνεται 3 φορές περίπου την εβδομάδα. Το πιο συχνό λούσιμο ενεργοποιεί τους σμηγματογόνους αδένες και παράγει γρηγορότερα περισσότερο σμήγμα. Συνηθίστε τα μαλλιά σας σε ένα πρόγραμμα λουσίματος. Περιμέντε 3-4 εβδομάδες και θα δείτε οτι τα μαλλιά σας προσαρμόζονται στο πρόγραμμα αυτό και παράγουν σμίγμα με διαφορετικό ρυθμό.
  • Προτιμήστε το λούσιμο τις πρωινές ώρες, καθώς οι σμηματογόνοι αδένες εκκρίνουν περισσότερο σμήγμα τις βραδινές ώρες.
  • Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό και προτιμήστε το χλιαρό νερό για το λούσιμό σας.
  • Προτιμήστε σαμπουάν που καθαρίζουν σε βάθος. Τα πλούσια σε ενυδατικά συστατικά σαμπουάν αφήνουν ένα έξτρα λιπαρό στρώμα στα μαλλιά σας.
  • Εφαρμόστε conditioner μόνο στις άκρες των μαλλιών σας κι αποφύγετε την επαφή με τις ρίζες τους.
  • Αποφύγετε κοκαλάκια, κορδέλες και αξεσουάρ που πιέζουν τα μαλλιά σας. 
  • Ο ζεστός αέρας, όπως και το ζεστό νερό δεν κάνουν καλό στα λιπαρά μαλλιά. Μετά το λούσιμο λοιπόν, αποφύγετε το ζεστό αέρα και προτιμήστε να τα στεγνώσετε ανάποδα για να τους χαρίσετε όγκο και να επιβραδύνετε το λάδωμά τους, καθώς οι ρίζες δεν θα ακουμπούν πάνω στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Προτιμήστε ξηρά σαμπουάν σε σπρέι , για να παρατείνετε τη όμορφη μη λιπαρή όψη των μαλλιών σας. Το ikiapharm, διαθέτει ποικιλία ξηρών σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένων για τα λιπαρά μαλλιά σας.