Κατηγορίες Κατηγορίες

ΦΙΛΤΡΑ ΦΙΛΤΡΑ

KORRES

Η Korres Φυσικά Προϊόντα είναι μία ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1996 και έχει τις ρίζες της στο παλαιότερο Ομοιοπαθητικό Φαρμακείο της Αθήνας. Το πρώτο προϊόν Κορρέ ήταν ένα αρωματικό σιρόπι για το λαιμό με μέλι και γλυκάνισο, εμπνευσμένο από το θερμαντικό ρακόμελο που έφτιαχνε ο παππούς Γιώργος Κορρές στην ιδιαίτερη πατρίδα του,τη Νάξο. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 400 φυσικά και πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

KORRES Black Volcanic Minerals Eyeshadow Naked Smokey - 35%
18,00  11,70 
KORRES Black Volcanic Minerals Eyeshadow Candy Green - 35%
18,00  11,70 
KORRES Black Volcanic Minerals Eyeshadow Blashed Nudes - 35%
18,00  11,70 
KORRES Black Volcanic Minerals Eyeshadow Quads Bare Nudes - 35%
18,00  11,70 
Korres Κραγιόν Morello 16 Ζεστό Ροζ 3,5gr - 35%
16,00  10,40 
KORRES Γυναικείο Άρωμα Water Bamboo Freesia 50ml - 30%
27,50  19,25 

Korres Φυσικά Προϊόντα και Καλλυντικά

Η Ομοιοπαθητική
H ομοιοπαθητική, με την ήπια αλλά αποτελεσματική προσέγγισή της και την έμφαση στη φύση, ως την απόλυτη πηγή των πάντων, ήταν η αφετηρία. Το πλεονέκτημα των φυσικών συστατικών δεν είναι μόνο η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους, αλλά και η μοναδική συνέργεια και αλληλεπίδρασή τους. Κάθε βότανο αποτελείται από πολλά συστατικά, κάποια από τα οποία είναι γνωστά για τις ιδιότητές τους, ενώ κάποια άλλα δείχνουν να είναι ανενεργά. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μία μοναδική χημεία με τον τρόπο που αυτά τα συστατικά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, η οποία δεν μπορεί να αναπαραχθεί στο εργαστήριο. Με άλλα λόγια, οποιαδήποτε «κατασκευασμένη» φόρμουλα από τα μεμονωμένα συστατικά κάθε βοτάνου δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι τόσο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική όσο το ίδιο το βότανο στη μορφή που απαντάται στη φύση. Το εργαστήριο είναι μέρος της εξίσωσης, αλλά στα πλαίσια της έρευνας της βιοχημείας της επιδερμίδας, της έρευνας για την εξεύρεση φυσικών τρόπων ενεργοποίησης ειδικών βιολογικών δρόμων που επιτρέπουν στα κύτταρα να επιμηκύνουν τον υγιή κύκλο ζωής τους. Η ομοιοπαθητική κληρονομιά του φαρμακείου αποτυπώνεται σε πάνω από 3,000 θεραπείες με βότανα, βασισμένες σε φυσικά συστατικά που φτάνουν και ξεπερνούν συστηματικά την αποτελεσματικότητα συνθετικών παραγόντων που έχουν εξελιχθεί σε εργαστήρια μέσα σε περίοδο ετών. Αλόη, Borage, Καλέντουλα, Νυχτολούλουδο, Αμαμελίδα, Κερσετίνη, Άγριο τριαντάφυλλο είναι μόνο κάποια από τα ευεργετικά αυτά συστατικά που μας έρχονται κατευθείαν από τη φύση και επιλέγονται για τις μοναδικές ιδιότητές τους. Το εκχύλισμά τους απομονώνεται, σταθεροποιείται και υποβάλλεται σε εξαντλητικές δοκιμές με σκοπό την μεγιστοποίηση της χρήσης των εγγενών αυτών ιδιοτήτων για τις ανάγκες της επιδερμίδας. Η ομοιοπαθητική κληρονομιά παρέχει τη γνώση και το εργαστήριο τις κλινικές δοκιμές ώστε η τελική φόρμουλα να αποτελεί τη φυσική εναλλακτική στις γνωστές σε όλους μας συμβατικές λύσεις περιποίησης της επιδερμίδας.

Φυσικά Καλλυντικά Korres

Συστατικά
Προστατεύοντας τα 1.200 ενδημικά είδη της Ελληνικής χλωρίδας, προστατεύουμε και την παγκόσμια χλωρίδα. Όλες οι φόρμουλές μας αναπτύσσονται με βάση φυσικά ή πιστοποιημένα οργανικά συστατικά. Οι plant hunters μας, επιλέγουν την ιδανική για κάθε φυτό περιοχή με γνώμονα το μικροκλίμα και την ποιότητα του χώματος ενώ ταυτόχρονα έχουν την υποχρέωση της προστασίας των υπό εξαφάνιση ειδών, καθώς και την παρακολούθηση της διατήρησης του πληθυσμού των φυτών. Αποφεύγουμε τη χρήση χημικών και ουσιών που μπορεί να είναι επιβλαβείς στην επιδερμίδα και το περιβάλλον. Χρησιμοποιούμε τον πίνακα με τα δεδομένα της εκάστοτε φόρμουλας στις συσκευασίες μας για να περιγράψουμε ενδελεχώς το ποσοστό φυσικότητας και τη δομή της φόρμουλας με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι κατανοητός σε όλους.

Παραγωγή και Συσκευασία
Με 100% Ανανεώσιμη Ενέργεια, ο υπολογισμός τους ενεργειακού μας αποτυπώματος βασίζεται σε εμπεριστατωμένα, απλά κριτήρια που αντιπροσωπεύουν αληθινές, μετρήσιμες μειώσεις των βλαβερών εκπομπών. Το πιστοποιημένα φιλικό προς το περιβάλλον εργοστάσιό μας [ISO 14001: 2004] - στο οποίο γίνεται η παραγωγή, η συσκευασία και η αποθήκευση, λειτουργεί αποκλειστικά με υδροηλεκτρική ενέργεια. 99% των συσκευασιών μας είναι από ανακυκλώσιμα υλικά και όταν αυτό είναι δυνατό από ανακυκλωμένα. Για τις συσκευασίες μας χρησιμοποιούμε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ το κάθε προϊόν μας είναι έτσι σχεδιασμένο που τα επιμέρους κομμάτια του να μπορούν εύκολα να διαχωριστούν και να ανακυκλωθούν. Αποφεύγουμε τις περιττές συσκευασίες όταν μας το επιτρέπει η φόρμουλα του προϊόντος όπως πχ στις σειρές περιποίησης μαλλιών και σώματος. Τα δεδομένα των συσκευασιών αναγράφονται στους πίνακες με τα στοιχεία της εκάστοτε φόρμουλας. Έχουμε αυστηρή πολιτική ανακύκλωσης για το τύπωμα, το πλαστικό, το χαρτί, το γυαλί, των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μονάδων καθώς και των επίπλων που χρησιμοποιούντα στα σημεία πώλησης των προϊόντων μας. Προωθούμε την ιδέα της ανακύκλωσης μέσα από μίνι μονάδες ανακύκλωσης μέσα στα καταστήματά μας. Αντίστοιχα, συνεχή είναι τα επιμορφωτικά σεμινάρια για τα μέλη της ομάδας ΚΟΡΡΕΣ.

Εκχυλίσεις
Έχουμε δημιουργήσει μία υποδειγματική, και φιλική προς το περιβάλλον, την πρώτη στην Ελλάδα, μονάδα παραγωγής εκχυλισμάτων. Μας επιτρέπει να επεξεργαζόμαστε τα επιλεγμένα συστατικά με τέτοιο τρόπο, ώστε από κάθε βότανο να μπορούμε να εξάγουμε μέχρι και 11 παράγωγα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις φόρμουλές μας. Τα κατάλοιπά τους τα μετατρέπουμε σε οργανικό λίπασμα που αποστέλλεται στους συνεργαζόμενους αγρότες βιολογικών καλλιεργειών, έτσι ώστε πραγματικά να χρησιμοποιείται κάθε μέρος του βοτάνου και να υπάρχει μηδενική περιβαλλοντική επιβάρυνση. Έχουμε πάρει συνειδητά την απόφαση να προτιμούμε φυσικούς διαλύτες έναντι των χημικών, παρά το μεγαλύτερο κόστος τους, σε μία ακόμα προσπάθεια να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Ανάπτυξη Των Προϊόντων
Εξελίσσουμε τα προϊόντα μας πάνω σε δύο βασικούς άξονες: στα αποτελέσματα πρωτογενούς και εφαρμοσμένης έρευνας και στις αξίες μας, την αδιάλειπτη δέσμευσή μας να προβάλλουμε τα οφέλη των ελληνικών βοτάνων. Τη δέσμευσή μας να παράγουμε φόρμουλες περιποίησης της επιδερμίδας που να είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Τη δέσμευσή μας να αποφύγουμε τη χρήση χημικών ουσιών όπως είναι τα mineral oils, οι σιλικόνες, τα parabens και η προπυλενογλυκόλη. Αυτές οι ουσίες αντικαθίστανται από φυσικά συστατικά.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ:
Συστατικά που έχουμε «κληρονομήσει» από τη θητεία μας στο Φαρμακείο / Καλέντουλα, Echinacea, Hypericum, Νυχτολούλουδο

ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ:
Φυτά που έχουν εξελίξει συγκεκριμένες ιδιότητες ώστε να προσαρμοστούν στο ιδιαίτερο κλίμα της Ελλάδας / Θυμάρι, Φασκόμηλο, Δάφνη, Ελιά, Μαστίχα

ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ:
Ευεργετικά βρώσιμα συστατικά / Γιαούρτι, Θυμαρίσιο Μέλι

ΕΝΕΡΓΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ:
Με σημαντικές μελέτες κλινικής αποτελεσματικότητας, απόρροια της διεθνούς θεμελιώδους έρευνας της ΚΟΡΡΕΣ / Φυσικό εξαπεπτίδιο 11, Επιγαλλοκατεχίνη

Formula Facts
Είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς η ειλικρινής, διάφανη επικοινωνία με όσους επιλέγουν τα προϊόντα μας. Τα τελευταία χρόνια είναι ευρύτατα διαδεδομένη στη βιομηχανία των καλλυντικών η πρακτική οικειοποίησης «πράσινων» στοιχείων [greenwashing]. Πολλές εταιρείες παρουσιάζουν τα προϊόντα τους ως φυσικά ενώ χρησιμοποιούν ένα ελάχιστο ποσοστό φυσικών πρώτων υλών ή ισχυρίζονται ότι αποφεύγουν τη χρήση συγκεκριμένων ουσιών ενώ στην πραγματικότητα επιλέγουν άλλες πολλαπλά πιο επικίνδυνες. Το επίπεδο παραπληροφόρησης γύρω από τα φυσικά καλλυντικά σε συνδυασμό με τη δυσκολία κατανόησης των συστατικών που αναγράφονται στις συσκευασίες, καθιστά ακόμα πιο δύσκολο για τους καταναλωτές να διαλέξουν το σωστό για εκείνους προϊόν. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε τον πίνακα με τα δεδομένα της φόρμουλας σε κάθε συσκευασία, απ’ όπου είναι εμφανές το ποσοστό του φυσικού περιεχομένου τους καθώς και η σύνθεση της φόρμουλας, με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι κατανοητός από όλους.